Puste og male æg

Sørg for at spritte æggene af inden du puster dem, for at undgå salmonella. Du kan også vælge at skolde æggene i kogende vand i et par sekunder.

Brug en nål eller knappenål til at prikke hul i begge ender af ægget, prik hullerne så store at en tændstik kan komme igennem.

Du kan nu sætte ægget til munden og begynde at puste al indholdet ud, eller du kan vælge at puste igennem et tyndt sugerør.

 

Sørg for at rengøre ægget både udvendigt og indvendigt. Hæld noget sæbevand i ægget og ryst det godt. Stil derefter ægget med hullet nedad, for at vandet kan løbe ud. Tør ægget godt af og put det evt. i microovnen i 15-30 sekunder.

Mal dit påskeæg

Man kan male sit æg med enten vandfarver, akrylfarver eller tusch. Prøv også at lave nogle skabeloner, hvor du klipper et mønster i et stykke papir, sætter papiret på ægget og maler igennem det udklippede mønster. Børnene vil måske også finde det sjovt at bruge en æggemaler.

Sådan hænger du dit påskeæg op

Knæk en tændstik midt over og bind en sytråd omkring midten af tændstikdelen uden svovl. Før den ind igennem hullet i toppen af ægget. Før tændstikken så langt ind, at den placerer sig på tværs, når du hiver i tråden. Så er ægget klar til at hænge op til pynt.

Find flere aktiviteter for børn her

Her er alletiders æggejagt du kan fornøje børnene med i påsken. Lad dem gå på jagt efter 8 skjulte æg og løse sjove opgaver. Alt sammen klargjort så det er nemt for dig at forberede.

kr. 139,00
Leveres som PDF

Påskeharen har været på spil og har gemt 8 æg, nu gælder det om at finde alle æggene og få dem i kurven, men gemmestederne bliver først afsløret når opgaverne er løst korrekt.

kr. 149,00
Leveres som PDF

Lad børnene hygge sig med opgaver og spil til påskefrokosten. I alt 6 opgaveark og 2 forskellige spil, der blot skal printes.

kr. 39,00
Leveres som PDF