Puste og male æg

Sørg for at spritte æggene af inden du puster dem, for at fjerne bakterier. Du kan også vælge at skolde æggene i kogende vand i et par sekunder.

Start ved at finde den store ende af ægget og brug en nål til at lave et lille hul i midten af ægget. Dette hul bør være i passende størrelse til, at du kan blæse luft igennem. Lav et lidt større hul i den anden ende af ægget på størrelse med en tændstik.

Hold ægget forsigtigt over en skål eller anden beholder og blæs forsigtigt luft ind i det mindste hul, du lavede. Dette vil presse indholdet ud af ægget gennem det større hul. Du kan blæse forsigtigt for at undgå at ødelægge ægget, men vær forberedt på at skulle blæse flere gange for at få alt indholdet ud.

Æggejagt i påsken - Sjov påskeskattejagt for børn

Find æggene og få dem i kurven, men først skal opgaverne løses for at finde gemmestederne.

 

Sørg for at rengøre ægget både udvendigt og indvendigt. Hæld noget sæbevand i ægget og ryst det godt. Stil derefter ægget med hullet nedad, for at vandet kan løbe ud. Tør ægget godt af og put det evt. i microovnen i 15-30 sekunder.

Mal dit påskeæg

Man kan male sit æg med enten vandfarver, akrylfarver eller tusch. Prøv også at lave nogle skabeloner, hvor du klipper et mønster i et stykke papir, sætter papiret på ægget og maler igennem det udklippede mønster. Børnene vil måske også finde det sjovt at bruge en æggemaler.

Sådan hænger du dit påskeæg op

Knæk en tændstik midt over og bind en sytråd omkring midten af tændstikdelen uden svovl. Før den ind igennem hullet i toppen af ægget. Før tændstikken så langt ind, at den placerer sig på tværs, når du hiver i tråden. Så er ægget klar til at hænge op til pynt.

Find flere aktiviteter for børn her

Her er alletiders æggejagt du kan underholde børnene med i påsken. Lad dem gå på jagt efter skjulte æg og samtidig løse sjove opgaver. En udfordrende og sjov skattejagt til førskolebørn. Alt sammen klargjort så det er nemt for dig at forberede.

kr. 145,00
Leveres som PDF

Påskeharen har været på spil og har gemt 8 æg, nu gælder det om at finde alle æggene og få dem i kurven, men gemmestederne bliver først afsløret, når de medfølgende opgaver er løst korrekt. Denne æggejagt udfordrer børnene og sørger for god underholdning i påsken.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Lad børnene hygge sig med opgaver og spil til påskefrokosten. I alt 6 opgaveark og 2 forskellige spil, der blot skal printes.

kr. 39,00
Leveres som PDF