Påskelege for børn

Påskelege

Påsken er en tid, hvor venner og familie ofte samles til festlige påskefrokoster og hyggelige sammenkomster. For at gøre disse øjeblikke endnu mere mindeværdige har vi sammensat en række sjove og kreative lege, der passer perfekt til påskens stemning.

Æggeløb

Opdel deltagerne i to hold og lad dem konkurrere om at løbe hurtigst med et æg på en ske i enten hånden eller i munden. Hver deltager løber rundt om en markering, før de løber tilbage og overleverer ægget til næste deltager. Vinderholdet er det, der gennemfører først.

Trille æg

Hver deltager har enten én eller flere farvede hårdkogte æg, som de eventuelt selv har pyntet. Find en god bakke og tril først et hvidt æg afsted, hvorefter de farvede æg trilles efter tur. Vinderen er den med det æg, der kommer tættest på.

Påske skattejagt

Æggejagt i påsken - Sjov påskeskattejagt for børn

Oplev et spændende eventyr med børnene, mens de jagter deres chokoladepåskeæg! Denne påskeskattejagt er den perfekte måde at holde dem underholdt og udfordret på. Med sjove opgaver og ledetråde vil de gradvist blive ført nærmere skatten. Det hele er lige til at printe og kan nemt sættes op både inden- og udendørs, så du kan give børnene en times sjov leg.

Pikke æg

Udfører I denne leg med rå æg, egner den sig bedst udendørs, men I kan også vælge at bruge hårdkogte æg. Hver deltager har ét æg, og det gælder om at dette æg forbliver helt i længst tid. Stil jer overfor hinanden og stød æggene mod hinanden. Først med den spidse ende og derefter med den runde ende.

Puste fjer

Gå sammen parvis og hold hinanden i hånden. Nu gælder det om at holde et fjer i luften i længst tid. Kast først fjeret op i luften og pust derefter på det. Vinderholdet er det par, der kan holde det i luften i længst tid.

Æggejagt

Påskelege - æggejagt

Lad børnene gennemsøge haven for æg som ”påskeharen” har placeret. Gem dem i hækken, i buskene og i sandkassen. Lad eventuelt hvert barn lede efter æg i en bestemt farve, så de hurtigste ikke snupper alle æggene.

Sæt hale på kaninen

Hæng et billede af en kanin med en manglende hale op på en væg. Én ad gangen får hver deltager bind for øjnene og bliver givet en papirshale med dobbeltklæbende tape bagpå. Det blinde barn bliver derefter snurret rundt, indtil det er desorienteret. Barnet famler rundt og forsøger at sætte halen på kaninen. Den spiller, der sætter sin hale tættest på kaninens bagdel, vinder.

Kaninhop sækkeløb

Påskeleg - kaninhop-sækkeløb

Sæt kaninhaler på sække, og lad to hold kæmpe sig til målstregen i et kanin-sækkeløb. En pom-pom vil fungere fint som en smuk kaninhale. Du kan desuden supplere med kaninører på et hårbånd som deltagerne kan få på hovedet.

Alle mine kyllinger kom hjem

En deltager bliver udvalgt som ræv, og placerer sig midt på banen. En anden deltager er høne og placerer sig bag en linje i den ene ende af banen. De resterende deltagere er kyllinger, og placerer sig i den modsatte ende af banen. Hønen har nu til opgave at kalde sine kyllinger hjem. Begge ender er “helle” for kyllingerne, og de kan dermed kun fanges når de bevæger sig ud på banen.

Før hver runde råber hønen følgende til kyllingerne: “Alle mine kyllinger kom hjem.”
Kyllingerne svarer: “Det tør vi ikke”.
Hønen: “Hvorfor ikke?”
Kyllingerne svarer: “Ræven er farlig.”
Hønen spørger: “Hvad gør ræven?”
Kyllingerne svarer i kor: “Den spiser vores kød og drikker vores blod.”
Hønen opmuntrer dem: “Kom alligevel.”

Herefter løber kyllingerne af sted.

Rævens opgave er at fange kyllingerne, før de når hen til hønen. Når en kylling fanges, bliver den “spist” af ræven og bliver også en ræv.
Efter hver runde går hønen til den anden ende for at kalde på sine kyllinger igen.
Den sidste kylling, der bliver fanget, bliver ræv i den næste runde.

Her er alletiders æggejagt du kan underholde børnene med i påsken. Lad dem gå på jagt efter skjulte æg og samtidig løse sjove opgaver. En udfordrende og sjov skattejagt til førskolebørn. Alt sammen klargjort så det er nemt for dig at forberede.

kr. 145,00
Leveres som PDF

Påskeharen har været på spil og har gemt 8 æg, nu gælder det om at finde alle æggene og få dem i kurven, men gemmestederne bliver først afsløret, når de medfølgende opgaver er løst korrekt. Denne æggejagt udfordrer børnene og sørger for god underholdning i påsken.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Lad børnene hygge sig med opgaver og spil til påskefrokosten. I alt 6 opgaveark og 2 forskellige spil, der blot skal printes.

kr. 39,00
Leveres som PDF