Poster til skattejagt

15 sjove poster til skattejagten

Vil du lave en skattejagt til børnene, men er på bar bund når det kommer til planlægning og udførelse? Fortvivl ikke, for her får du masser af gode ideer til, hvordan du laver de sjoveste poster til en skattejagt børnene sent vil glemme.

Vil du gøre det nemt for dig selv, så køb en færdig skattejagt her, hvor poster med opgaver er gjort klar til print. Du kan også med fordel kombinere den færdige skattejagt med nogle af følgende forslag til sjove aktiviteter ved posterne.

Skattejagt poster med opgaver

Puslespil

Tag et nærbillede af lokationen for den næste post, print det og klip det ud til et puslespil i passende antal brikker alt efter aldersgruppen. Gem eventuelt brikkerne indenfor et afgrænset område, så børnene først skal finde alle brikker, før de kan samle puslespillet.

Usynligt blæk

Skriv ledetråden for den næste post med hvid trylletus på et stykke papir (gerne A3 størrelse så der er plads omkring papiret til børnene). Giv dem hver sin farvede trylletus og lad dem farvelægge sig frem til løsningen.

Har du ikke trylletusser liggende, kan du lægge et stykke papir ovenover og skrive løsningen med et let tryk. Fjern papiret, og lad børnene skravere henover med farveblyanter.

Du kan også lave usynligt blæk med saften fra en en citron. Brug f.eks. en vatpind til at påføre citronsaften. Sørg for at gøre det i god tid før skattejagten går i gang, så papiret kan nå at tørre. Lad børnene opvarme papiret ved en varm lampe eller over brødristeren, hvorved saften bliver brun.

Natur skattejagtNATURSKATTEJAGT – print selv
Et dyr har snuppet en pose skumfiduser fra lejrpladsen og nu er det op til børnene at finde frem til hvilket slags dyr. Ved hjælp af en række opgaver skal de udelukke de mistænkte ét efter ét for til sidst at finde frem til synderen.

En sjov og lærerig naturskattejagt du kan arrangere hvor som helst.

 

Sammensæt ordet

Skriv ledetråden for den næste post på at stykke papir og klip bogstaverne ud. Lad børnene sammensætte bogstaverne til et ord, der skal lede dem på sporet. Lad dem eventuelt finde bogstaverne først, ved at gemme dem indenfor et afgrænset område.

Quiz

Lav en quiz hvor børnene skal gætte rigtigt på alle spørgsmål for at blive ledt til næste post. Lav 3 svarmuligheder for hvert spørgsmål, hvor der ved hver svarmulighed er anført et bogstav. Lad børnene sammensætte bogstaverne ud for de rigtige svar til et ord, der er ledetråd til næste post.

For mindre børn kan du som quizmaster blot oplyse ledetråden til næste post, når de har gennemført quizzen.

Ledetråd i isblok

Dette vil med sikkerhed være et hit, men kræver lidt forberedelse. At fryse noget ind i en isblok, kan være en udfordring og skal gøres i god tid. Til gengæld vil børnene synes, det er sjovt at prøve sig frem med enten at bryde eller smelte isen for at komme ind til det skjulte, som jo kan være en nøgle til en skattekiste eller en ledetråd pakket godt ind i plastik.

Post til skattejagt - bryd isblokken

Brug en beholder i passende størrelse (stor isblok til store børn – lille isblok til mindre børn) og fyld den ca. halvt op med vand som fryses til is. Tag isblokken ud af beholderen, fyld igen halvt op med vand og læg ledetråden i vandet, så det flyder ovenpå. Læg herefter isklumpen tilbage oveni, så også den flyder ovenpå og sæt det tilbage i fryseren.

Pirat skattejagtPIRAT SKATTEJAGT - print selv
Dette er alletiders pirat skattejagt til børn, der elsker sjove udfordringer. Her skal de ved alle 9 poster løse en opgave for at frem til symbolet, der leder til næste spor.

Til skattejagten medfølger diplom samt invitation til Pirat fødselsdag lige til at printe.

 

Følg snoren

Lad børnene finde vej til den næste post via en snor. Dette er mest oplagt hvis I befinder jer på et stort område som f.eks. i haven, i parken eller i et stort hus. Sørg for at lede dem godt omkring. Ind gennem skuret, under havebænken, op over trampolinen. Skal det være ekstra udfordrende, kan du jo bede dem alle om at holde en hånd om snoren hele vejen.

Overraskelse i bollen

Måske børnene vil undre sig, når du under skattejagten tilbyder dem hver sin bolle. Men forestil dig overraskelsen når de finder en seddel inden i bollen, de skal bruge til at finde den næste post.

Sedlerne kan være brikker i et puslespil med et skattekort, eller bogstaver, der sat rigtigt sammen, bliver til en ledetråd.

Det er ret enkelt at bage en sammenfoldet seddel ind i en bolle. Sørg blot for at lægge sedlen i midten og fold dejen rundt om den.

Post til skattejagten - seddel i bolle

Poster med lege og konkurrencer

Rør og føl kasse

Lad børnene føle med hænderne eller fødderne gennem hullet i en kasse og gætte indholdet, som kan være en blomkål, en portion spaghetti, en våd karklud og lignende. Kun fantasien sætter grænser.

Snørebåndskonkurrence

Giv hvert af børnene et sliksnørebånd og lad dem konkurrere om, hvem der kan spise det hurtigst med hænderne bag ryggen.

Sækkevæddeløb

Opdel børnene i hold og lad dem dyste mod hinanden i et sækkevæddeløb. Hvert hold kæmper om at være de første til at have haft alle på holdet nede omkring en kegle og tilbage igen.

Post til skattejagten - sækkevæddeløb

Kims leg

Find 15-20 forskellige genstande og læg dem på en bakke med et klæde over. Lad børnene kigge på genstandene i 2 minutter hvorefter de skal huske, hvad de har set. Du kan også vælge at afspille en række lyde, hvor de efterfølgende skal huske de forskellige lyde, og gætte hvor de stammer fra. Hvert rigtigt gæt giver et point.

Detektiv skattejagtDETEKTIV SKATTEJAGT - print selv
Find skurken der har stjålet kagen fra køkkenbordet. Send detektiverne ud for at løse en række spændende opgaver der frikender de mistænkte én efter én.

Til skattejagten medfølger invitation, fingeraftryksskema og detektiv-skilte.

 

Flyt med et sugerør

Sæt to skåle frem hvor den ene er fyldt med vand. Børnene skal nu flytte så meget vand som muligt fra den ene skål til den anden på tid og kun ved hjælp af et sugerør. Kan evt. laves så de konkurrerer indbyrdes med hver deres skål med vand.

I stedet for vand kan du fylde frosne ærter i skålen, som så flyttes enkeltvis over i den anden skål med sugerøret.

Kaste med gummistøvle

Her gælder det om at kaste længst med en gummestøvle. Børnene kaster støvlen gennem benene på sig selv med ryggen til den retning, man skal kaste.

Find klemmerne

Dette er en hyggelig lille leg, du selv kan bestemme varigheden af og som ikke kræver andet end en kurv med klemmer.

En deltager får bind for øjnene og en anden får sat et antal klemmer fast rundt omkring på tøjet af de resterende deltagere. Nu gælder det om, for den blinde, at finde så mange klemmer som muligt indenfor en bestemt tidsperiode.

Post til skattejagt for børn - find klemmerne

Ballondans

Alle børn får en ballon bundet om anklen, med en snor der er lang nok til at ballonen lægger sig langs gulvet. Nu gælder det om at sprænge de andres balloner ved at træde på dem. Når en deltagers egen ballon er sprunget, ryger man ud af legen. Den sidste med en intakt ballon er vinderen.

Legen kan udføres med eller uden musik og man kan evt. vælge at binde en ballon på hvert ben, eller lade børnene være sammen parvis med kun én ballon bundet om den enes ben.

Du finder færdige skattejagter til print her

Læs mere om hvordan du laver en skattejagt her

Gør jer klar til en magisk enhjørning skattejagt, hvor børnene skal skaffe regnbuens farver tilbage til enhjørningernes dronningerige. Med hjælp fra symbolerne i sporoversigten, skal de finde deres vej til gemmestederne, hvor opgaverne venter på dem.

kr. 145,00
Leveres som PDF

Splitte mine bramsejl, vi skal have bordet det skib og sendt alle landkrabber ud på et spændende pirateventyr for at finde en længe skjult skat. Så du kan godt gå i gang med at rigge sejlene, for børnene skal have en piratfest med en skattejagt, de sent vil glemme.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Tag på en forhistorisk rejse i fodsporene på de største dyr, der nogensinde har levet på Jorden. I denne skattejagt skal børnene finde dinosaur fodspor og løse opgaver, der leder dem gennem Dinosaurernes dal og direkte videre til en belønning. Brug den til børnefødselsdagen med dinosaur tema.

kr. 145,00
Leveres som PDF