Lav en skattejagt for børn

Uanset om det er til en børnefødselsdag eller som en særlig begivenhed på en ganske almindelig dag, er en skattejagt en fantastisk og nem måde at underholde børnene på. Samtidig med at være en alletiders sjov aktivitet, er det også en god øvelse i at arbejde sammen i et team.

Superhelte skattejagtSend ungerne ud på en spændende skattejagt fuld af sjove aktiviteter. Køb og print med det samme.

Se flere udgaver her

 

Her er en række ideer til, hvordan du får stablet en god skattejagt på benene.

Kend dit publikum

Forskellige børn vil synes om forskellige typer af spor. Det vigtigste er at skræddersy skattejagten til den rigtige alder. Du bør sikre dig at det intellektuelle niveau passer til de deltagende børn. Tænk også på at yngre børn let begynder at kede sig, hvis skattejagten varer for lang tid.

Hvor skal skattejagten foregå

Du kan arrangere skattejagten indendørs, i haven, skoven eller næsten hvor som helst du kan komme i tanke om. Du har blot brug for nok plads til at skabe afstand mellem posterne, men ikke så meget at det tager for lang tid at finde dem. For yngre børn er det en god ide at udføre skattejagten i en gruppe og i følgeskab med en voksen, hvis den skal foregå i et større område.

Skattejagtens tema

Udklædning til skattejagten

Der er nærmest en uendelig mængde af stilarter og temaer at vælge imellem til din skattejagt. De mest spændende skattejagter har normalt et tema – hvad enten det er Pokemon eller et madlavningstema, hvor hver ledetråd fører til en ingrediens eller opskrift. Selvfølgelig er der heller ikke noget galt med en klassisk skattejagt med spor og kort!

Et tema er en god anledning til at få alle i kostume, hvilket kan gøre det meget mere realistisk for børnene. For eksempel kan du købe en pakke med billige øjenklapper og plastiksværd til en pirat skattejagt.

PiratskattejagtSkal I holde børnefødselsdag med pirat tema vil denne skattejagt være alletiders aktivitet for børnene. Skattejagten er super nem at forberede og kræver blot en printer og en saks.

Køb skattejagten her

Lav en god skat

Lav en god skat til skattejagten

Skattejagten bør føre til en eller anden form for skat eller sjov aktivitet, som belønner alle deltagere. Dekorér en kasse i dit tema med billeder eller tegninger, og fyld det med slik, chokolade guldmønter eller legetøj. Du kan også springe over skattekiste ideen og lave ”goody bags” til individuelle skatte. Skatten kan desuden være et godt måltid, et festområde eller et sjovt spil som børnene ankommer til.

Ideer til skattejagt poster

Det klassiske spor i en skattejagt er et rim eller en gåde, der leder til næste post. Det kan f.eks. være ”Hvis nogen har skrevet til dig finder du det her”, hvor næste post så skal findes ved postkassen.

Brug billeder som spor. Tegn eller tag billeder af stederne, hvor posterne placeres. Dette er især godt for yngre børn, der endnu ikke kan læse. (Find en skattejagt for de yngste her) For den ældre flok kan du øge sværhedsgraden ved at bruge vintagefotografier, satellitbilleder eller ekstreme nærbilleder.

Brug hemmelige koder eller usynligt blæk til at gøre sporene lidt mere udfordrende. Den enkleste måde at lave usynlig blæk på, er at skrive noget med hvid farveblyant, og så lade børnene gå over det med en farvet. Du kan f.eks. også bruge et hvidt stearinlys på hvidt papir, og evt. lade børnene selv finde ud af, hvordan de får tegnene frem.

Spion skattejagt for børnTag børnene med i Spionskolen, hvor de selv skal finde en række poster med sjove spion opgaver, der i sidste ende skal uddanne dem til vaskeægte AGENTER.

Læs mere her

 

For børn i alle aldre kan du slukke alt lys i et værelse, så det bliver bælgmørkt. Få børnene til at lede efter sporene med en lommelygte eller ved at føle sig frem.

Skjul spor i noget der er ”ulækkert” eller sjovt at udforske. Som f.eks. en stor skål kogt spagetti, der tvinger børnene til at grave sig igennem det.

Tilføj et spil eller opgaveløsning ved nogle af posterne, som f.eks. æggeløb, små forhindringsbaner, puslespil, hvor du først udleverer det næste spor når spillet er udført. Dette kan være en god måde at opbryde skattejagten. Send dem ud på de første 4-5 poster og sæt derefter spillet i gang i midten. Efter at spillet er slut, kan de få snacks og vand, før de løber videre til de næste 4-5 poster.

Sæt skattejagten i gang

Når sporene er på plads, er det tid til at samle børnene, få dem i deres kostumer (hvis det er nødvendigt) og forklare reglerne. En skattejagt fungerer bedst med fem eller færre børn. Opdel en stor gruppe i mindre hold for at minimere kaos.

Spion skattejagt for børnEn af posterne fra spion skattejagten – find den her

Læs ledetrådene højt for de yngre børn og instruér de ældre børn i at læse højt for hinanden og udføre opgaverne sammen som en gruppe, før de begiver sig afsted til den næste post.

Sørg for at opmuntre børnene til at arbejde sammen og hjælpe deres holdkammerater, så alle har det sjovt.

Følg skattejægerne rundt til opgaverne og hjælp dem, hvis de sidder fast. Men lad dem tænke for sig selv så meget som muligt og spille spillet i deres eget tempo.

Modstå trangen til at pege på sporene, løse gåderne eller fortælle børnene hvor de skal hen, uanset hvor indlysende svarene kan synes for dig. En del af det sjove med en skattejagt er udfordringen og at finde ud af det selv.

Du kan finde flere færdige skattejagter til print her

Dette er alletiders pirat skattejagt til børn, der elsker sjove udfordringer. Her skal de ved alle 9 poster løse en opgave for at finde tallet, der leder til næste spor. Og for at løse opgaverne, skal de i flere tilfælde benytte “Den Hemmelige Piratkode”.

DKK 139,00

Tag børnene med i Spionskolen, hvor de selv skal finde en række poster med sjove spion opgaver, der i sidste ende skal uddanne dem til vaskeægte SPIONER.

DKK 139,00

Skal I holde børnefødseldag med sørøver tema vil denne skattejagt være en sjov aktivitet for de små pirater. Den udfordrer børnene med sjove opgaver, der leder dem på sporet af en skat. Det hele er forberedt, du skal blot printe, klippe og placere posterne.

DKK 129,00

Send børnene ud på skattejagt i Smash City med superhelten Seje Selma. I jagten på superskurkene i byen, skal de løse en række sjove opgaver.

DKK 139,00

Send børnene ud på skattejagt i Smash City med superhelten Seje Samuel. I jagten på superskurkene i byen, skal de løse en række sjove opgaver.

DKK 139,00

Denne Halloween skattejagt er et sikkert hit til Halloween festen, men kan også bruges i dagene op til Halloween. Her skal børnene løse en række sjove opgaver for at finde frem til skatten. Kan afholdes både inden- og udendørs.

DKK 139,00

Skal I holde Halloween fest er denne skattejagt en oplagt aktivitet for børnene. Ved hver post er en lille opgave samt et rim, der leder børnene til næste post.

DKK 75,00