Havfrue fødselsdag

Havfrue fødselsdag

Hvem elsker ikke havfruer og den fantastiske verden under havoverfladen? Hvis du overvejer at arrangere en børnefødselsdag i havfruetema, har du ramt det helt rigtige sted. Vi har samlet en masse tips og tricks til dig, så du kan give din lille havfrue en uforglemmelig dag!

Underholdning til havfrue fødselsdag

Sæt halen på havfruen

Dette er en variation af den velkendte leg ‘Sæt halen på grisen’. I denne version gælder det blot om at placere havfruehalen på det rigtige sted.

Du skal bruge en stor tegning af en havfrue (eller printe en ud), en udskåret hale i papir eller stof, og tape eller klistermærker til at sætte halen fast på tegningen. Hæng tegningen op på en væg eller dør, så alle kan se den.

Herefter skal børnene efter tur, have bind for øjnene, snurres rundt et par gange og forsøge at sætte halen på havfruen. Vinderen er den deltager, hvis hale er tættest på det rigtige sted på havfruen.

Send børnene ud på havfrue skattejagt

Det helt store hit til en børnefødselsdag er naturligvis en skattejagt. For mange børn er det fødselsdagens absolutte højdepunkt at blive sendt ud på en række opgaver, der skal lede til en skat.

I denne sjove havfrue skattejagt skal børnene finde havfruens perleskat, der er blevet væk under en frygtelig storm. Ved hjælp af en sporoversigt skal de finde vej til gemmestederne, hvor opgaverne venter på dem.

Skattejagt til havfrue fødselsdagen

Opgaverne veksler mellem labyrinter, sudoku og billedgenkendelse m.m. Løsningen på hver opgave munder ud i et symbol eller et tal, som børnene slår op i sporoversigten, for at finde gemmestedet for den næste post. Du bestemmer selv gemmesteder for posterne, og kan dermed arrangere skattejagten hvor som helst.

Nem at forberede

Du skal blot printe skattejagten, klippe og gemme posterne på steder du selv udvælger og så naturligvis sørge for en spændende skat. Der medfølger også et diplom, du kan printe ud til hver af børnene og en invitation til havfrue fødselsdag, du selv kan redigere før print.

Du finder her en havfrue skattejagt til børn på 4-5 år samt en havfrue skattejagt til børn på 6-8 år.

Kreative projekter til havfruefødselsdag

For de kreative sjæle, er det en god idé at have en workshop, hvor børnene eksempelvis kan klippe og pynte havfruehaler.

Lad også børnene udfolde deres kreativitet ved at pynte muslingeskaller med tusser, glimmerlim og pailletter. Har du ikke mulighed for at samle strandskaller inden fødselsdagen, kan du lade børnene klippe deres egne muslingeskaller ud i karton.

Skab en hyggelig stemning til de kreative sjæle med lyden af havets bølger eller musikken fra “Den lille havfrue”.

Farvelæg havfrue tegninger

Læg enhjørning tegninger og farveblyanter på bordet, som de kan sidde og hygge sig med løbende under festen. Hvis man trænger til en lille pause fra festlighederne, er det rart at have noget at sidde og fordybe sig i.

Udklædning til havfrue fødselsdag

Du kan enten købe eller lave havfruekostumer til børnene. Du kan bruge skinnende stof eller folie til at lave halen og en top med skaller eller perler. Du kan også give børnene nogle havfruekroner eller hårbånd med skaller eller stjerner.

Som en del af udklædningen kan du lade børnene farvelægge deres egen havfrue krone til at sætte i håret. Her finder du en gratis skabelon til farvelægning. I kan endvidere vælge at dekorere den med glimmerlim, pailletter og perler.

Gratis havfruekrone - farvelæg selv

Mal ansigtet og lakér neglene

Kast jer over en omgang ansigtsmaling, hvor børnene kan blive forvandlet til havfruer eller andre havvæsener og lakér neglene i blå farver.

Pynt festligt op til havfrue fødselsdagen

Havfruetemaet åbner op for masser af kreative muligheder, fra pynt i smukke blå nuancer og havblomster til glitter og skinnende detaljer.

Du kan bruge papirbolde, balloner, konfetti, muslingeskaller, papirsugerør og en guirlande med muslingeskaller i blå, lilla og mint nuancer – tilsat lidt guld. Du kan også lave nogle havfruehaler af papir eller stof og hænge dem op på væggen.

Mad til havfrue festen

Du kan servere snacks og kager i havfruetema. For eksempel kan du lave cupcakes med blå glasur og pynte dem med sukkerperler eller små fisk. Du kan også lave sandwiches i form af muslinger ved at bruge et udstikkerform. Eller du kan lave frugtsalater i små skåle af muslingeskaller.

Mad til havfrue fødselsdagen

Dyk ned i en verden af eventyr og magi med denne havfrue skattejagt, der er den perfekte aktivitet til børnefødselsdagen med havfrue- eller undervandstema. Lad børnene opleve glæden ved at være en del af en spændende skattejagt, mens de lærer og har det sjovt. Modtag med det samme og print!

kr. 155,00
Leveres som PDF

Dyk ned i havet og oplev en eventyrlig skattejagt hvor børnene skal hjælpe havfruen Marina med at finde hendes perlekiste. Ved hjælp af symbolerne i sporoversigten, finder de vej til gemmestederne, hvor opgaverne venter på dem. En havfrue skattejagt, fuld af magi og spænding, som børnene vil elske.

kr. 145,00
Leveres som PDF