Enhjørning fødselsdag

Enhjørning fødselsdag

Enhjørningetemaet er et hit til børnefødselsdage! Skal du planlægge den ultimative enhjørningefest? Her får du fantastiske tips til, hvordan du kan pynte op til festen, underholde børnene og servere magiske lækkerier.

Der er masser af muligheder for at købe flotte festartikler i enhjørningetema, men hvis du har tiden, kan det være endnu sjovere at lave det selv. Her på siden finder du både gratis og betalte downloads til pynt og underholdning, så du kan skabe den mest magiske enhjørningefest!

Underholdning til enhjørning fødselsdagen

Vælg et enhjørning navn

Lad børnene vælge deres eget magiske enhjørningenavn, når de ankommer til festen, og skrive det på et navneskilt, som de kan sætte på tøjet. Hvis de ikke straks kan finde på et navn, kan du have en liste med forslag klar. En hurtig søgning på nettet giver mange gode ideer til enhjørningenavne som Bella, Luna, Sunshine, Rainbow og mange flere.

Send børnene ud på en spændende enhjørningeskattejagt!

At gå på opdagelse sammen og løse opgaver, der leder dem til en skjult skat, er et kæmpe hit til børnefødselsdage. Det er både sjovt og udviklende for børnene at samarbejde om at løse opgaverne, og de bliver helt opslugt af legen, indtil spændingen kulminerer og skatten endelig bliver fundet.

Skattejagt til enhjørning fødselsdagen

En skattejagt kan dog være tidskrævende at forberede. Hvis du allerede har brugt meget tid på kagedekoration, pynt og udklædning, kan du få brug for en nem løsning. Denne printklare enhjørning skattejagt har alt, hvad du behøver for at holde børnene godt beskæftiget med at finde poster og løse sjove opgaver.

I skattejagten skal børnene bringe regnbuefarverne tilbage til enhjørningernes dronningerige én efter én og bliver præsenteret for en række sjove udfordringer undervejs.

Nem at forberede

Du skal blot printe skattejagten, klippe og gemme posterne på steder, du selv udvælger, og selvfølgelig sørge for en spændende skat. Der medfølger også et diplom, du kan printe ud til hvert af børnene, samt en invitation til enhjørning fødselsdag, som du selv kan redigere før print.

Du finder her en enhjørning skattejagt til børn på 4-5 år samt en skattejagt til børn på 6-8 år.

Skattejagt til enhjørning fødselsdagen

Lav perlekæder i regnbuefaver

Lad børnene udfolde deres kreativitet ved at lave smukke perlearmbånd og perlehalskæder. Læg bunker af perler frem i alle regnbuens farver til en hyggelig kreativ stund.

Fang halen leg

Hvis du har pladsen til det, kan du lave en sjov leg med børnene, hvor de alle skal forme sig til én lang kæde. Giv den forreste et enhjørninghorn på hovedet og lad derefter de andre tage fat i taljen på personen der står foran.

Sæt en hale på den bageste person, og få alle til at holde fast, når enhjørningens hoved skal forsøge at fange halen.

Farvelæg enhjørning tegninger

Læg enhjørning tegninger og farvekridt på bordet, som de kan sidde og hygge sig med løbende under festen. Hvis man trænger til en lille pause fra festlighederne, er det rart at have noget man kan sidde og fordybe sig i.

Udklædning til enhjørning fødselsdagen

Sæt et enhjørninghorn i håret

Lav et enhjørninghorn til hver af børnene. Det kan gøres meget enkelt ved at klippe og rulle et stykke karton i kegleform og binde et silkebånd i. Lad børnene hygge sig med at pynte deres eget horn med glimmerlim og pailetter. Alternativt findes der et stort udvalg af fine hårbøjler med ører og enhjørninghorn, du i stedet kan købe.

Farvelæg en enhjørning maske – gratis skabelon

At lave sin egen enhjørning maske, giver rig mulighed for at være kreativ med farvelægning og dekorering. Her kan du hente en gratis enhjørning maske til print. Lad børnene selv farvelægge og klippe masken ud, før du sætter elastik i.

Enhjørning maske skabelon til farvelægning

Mal ansigtet og lakér neglene

De fleste synes det er sjovt og festligt at få lakeret negle, og til en enhjørning fest kan du jo lakere dem i alle regnbuens farver. Du kan også investere i noget ansigtsmaling og dekorere de små ansigter med smukke enhjørninger, eller blot male en regnbue på kinden.

Pynt festligt op til enhjørning fødselsdagen

Enhjørning temaet er særdeles farverigt, og du kan vælge at gå med enten pastelfarver eller regnbuefarver og så ellers supplere med masser af glimmer og guld.

Pynt festlokalet op med en ranke af balloner i regnbuefarverne røde, lyserøde, orange, gule, grønne, blå og lilla. Spred farverigt konfetti ud over bordet og lav små enhjørninger i karton som bordkort.

Gør det hele mere personligt ved at hænge en flagranke op med fødselarens navn. På denne enhjørning flagranke kan du tilføje et bogstav til hvert flag, før du printer og samler banneret.

Pynt til enhjørning fødselsdagen

Mad til enhjørning festen

Kager i pastel- og regnbuefarver

Til enhjørning fødselsdagen er der mange muligheder når det kommer til maden. Du bestemmer selv hvor mange kræfter du vil lægge i det, men hvis du synes det er sjovt at pynte kager, er der rig mulighed for at gå “all in” med flotte farver i glasur og fondant. Du kan også bage 7 lagkagebunde i hver sin regnbuefarve, og dermed sørge for et virkelig flot snit. Eller du kan servere muffins pyntet med smørcreme i flotte pastelfarver.

Kage til enhjørning fødselsdagen

Fødselsdagsboller og pølsehorn med partypicks

Det traditionelle at starte ud med til en børnefødselsdag er nogle lækre fødselsdagsboller eller en portion pølsehorn, alt efter hvad dit fødselsdagsbarn hælder mest til. Til at pynte med kan du her hente små gratis enhjørning og regnbue udklip lige til at printe og lime på tandstikkere.

Pynt til enhjørning fødselsdagen

Enhjørning isdessert med vaffel

Dette er en ret enkel opskrift på en dekorativ enhjørning dessert. Dyp isvafler i glasur eller smeltet chokolade, pynt dem med farverigt krymmel så de bliver til flotte enhjørninghorn. Server dem enkeltvis med toppen nedad på hver sin tallerken med et par kugler is ved siden af.

Regnbue frugtspyd

I den sunde, og lige så dekorative ende, kan du lave frugtspyd i regnbuefarver indeholdende jordbær, cantaloupe melon/mandarin, ananas, grønne vindruer/kiwi, blå/lilla vindruer.

Denne skattejagt er det perfekte supplement til børnefødselsdagen med enhjørning tema. Her skal børnene lede efter spor og løse sjove opgaver, der skaffer regnbuens farver tilbage til enhjørningerne. Giv børnene en oplevelse fyldt med magi og eventyr, de sent vil glemme.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Gør jer klar til en magisk enhjørning skattejagt, hvor børnene skal skaffe regnbuens farver tilbage til enhjørningernes dronningerige. Med hjælp fra symbolerne i sporoversigten, skal de finde deres vej til gemmestederne, hvor opgaverne venter på dem.

kr. 145,00
Leveres som PDF

Malebog med 11 flotte tegninger af enhjørninger til farvelægning. Hent ned med det samme og print selv.

kr. 28,00
Leveres som PDF