Underholdning til køreturen

Hvornår er vi der? Hvem kender ikke til børn, der keder sig på bagsædet når bilturen bliver for lang. Her finder du mange gode ideer til at underholde børnene på den lange køretur.

Kilometer poser

Forbered papirsposer med ting, som gives til børnene hver 40, 80, eller 120 km. På den måde kan de følge med i hvor langt I er nået og samtidig se frem til løbende underholdning i form af f.eks. legetøj, små spil, opgaver, klistermærker eller noget vedrørende turen, som i kan tale om. Supplér også gerne med snacks som f.eks. slikkepinde, rosiner, kiks, frugt, figenstænger eller popcorn. Læs videre og få flere ideer til hvad i kan fylde i poserne.

Lege og spil til køreturen – 27 siders print-selv hæfte

Dette aktivitetshæfte er lavet specifikt til den lange biltur, og består af opgaver og spil der kan spilles både individuelt og sammen. Enkelte af aktiviteterne inddrager endda alle de medrejsende.

I alt 27 sider med sjove lege, opgaver og spil til den lange biltur lige til at hente ned og printe.

Underholdning for børn på bilturen

Skattejagt Flaske

Brug en stor sodavandsflaske eller et stort rent rødkålsglas. Fyld den 2/3 op med ris eller fuglefrø. Put derefter omkring 20-25 små genstande i som sikkerhedsnål, chokoladeknapper, plastikinsekter, knapper, møtrik, bolt, papirklip, mønt, perle, pasta, lille legoklods, og andre diverse legetøjstykker eller ting, du finder derhjemme.

Sæt en seddel på ydersiden af flasken med en liste over tingene, sæt låget stramt på (om nødvendigt lim det fast). Lad børnene skiftes til at rulle flasken rundt i hænderne, indtil de finder det hele. Til større børn kan du male flasken og efterlade små “kighuller”.

Skattejagtflaske til køreturen

Bilbingo

Dette er den perfekte underholdning til den lange køretur med børn. Spillet følger de grundlæggende regler for klassisk Bingo, hvor børnene skal krydse felter af for hver ting de spotter undervejs på køreturen.

Giv eventuelt en lille præmie for hver række de udfylder, og lad dem konkurrere indbyrdes med de to forskellige bingo plader.

2 bilbingo plader til print

Byg med små skumfiduser og tandstikker

Dette er alletiders underholdning til køreturen, som blot kræver en god bunke mini-skumfiduser og tandstikker, og så er det bare at gå i gang med at lave alle de figurer, I kan komme på.

Måske børnene bliver så optagede, at de glemmer at spise af skumfiduserne ;-).

Byg med skumfiduser på køreturen

Sy kort

Du kan købe disse eller lave dine egne ved at klippe figurer ud i karton og med en hulmaskine lave huller rundt i kanten med ca. 2 centimeters mellemrum. Lad barnet bruge et snørebånd eller et stykke garn med tape viklet omkring den ene ende til at sy hele vejen rundt om dine figurer. Til lidt større børn kan du lave huller med en stor nål eller hultang og lade barnet bruge nål og garn.

Opgaver for 6 årigeOpgaver og spil for 6-7 årige – Print Selv
Dette aktivitetshæfte er spækket med sjove opgaver og spil I kan hygge jer med sammen eller hver for sig, og er alletiders underholdning til den stille stund i ferien.

Hav den klar i tasken til regnvejrsdagen i sommerhuset eller til ventetiden i restauranten.

KØB OG MODTAG MED DET SAMME

Kortspil

Spillekort er gode at have med på rejsen fordi de fylder så lidt, og der er et væld af forskellige spil du kan vælge imellem.
Her er en række kortspil vi kan anbefale

Rejse Billetter

Giv dit barn en pose med billetter, og bed dem om en billet fra posen hver halve time eller hver 50 km. Når billetterne er væk er turen slut! Dette hjælper små børn til at få en idé om, hvor meget rejsetid der er tilbage.

Rejsebillet
Hent billetter til print her

Gæt et dyr

I skiftes til at tænke på et dyr og giver de andre ledetråde indtil de kan gætte det. “Jeg tænker på et dyr, der er hvidt og har en sort snude”, eller “Jeg tænker på et dyr uden ben der er sort … “. Kan også bruges til kendte personer, tegneseriefigurer m.m.

Opgaver for 8 årigeOpgaver og spil for børn på 8-9 år – Print Selv
Her kan du hente opgavebøger til print, med opgaver og spil til dit barn fra 8 år. Hæfterne er spækket med sjove opgaver som billedkryds, sudoku, wordsearch, labyrinter og så er der tilmed i hvert hæfte 2-3 spil, der kan spilles med en ven eller forælder.

KØB OG MODTAG MED DET SAMME

A – Å

Vælg et emne som f.eks. navne, dyr eller lande. Hver deltager skiftes så til at nævne et for hvert bogstav i alfabetet. Hvis emnet f.eks. er dyr: Abe, Bavian, Chimpanse, Dromedar o.s.v

Hvilken sang

I skiftes til at nynne eller fløjte en melodi, og de andre skal gætte hvilken det er.

Spis alfabetet

I laver en fælles liste med hvad i gerne vil spise fra A-Å. Hver deltager gentager alt, hvad der indtil videre er sat på listen og tilføjer én ting.
Første person: “Jeg er så sulten, jeg kunne spise en ANANAS”.
Næste person: “Jeg er så sulten, jeg kunne spise en ANANAS og en BANAN” o.s.v.

Regnbue spillet

Sig en farve og få børnene til at finde noget, der har den farve. Få f.eks. de større børn til at finde fem ting og den 2-årige kun én. Pink og lilla er de sværeste!

Stav det

Sig et ord og lad børnene stave det

Ko med prikker

I er alle køer med 3 prikker i panden og med hvert jeres nummer. Første spiller starter med at kalde én af de andre køer, ved først at sige sit eget nummer og derefter hvor mange prikker man har i panden. Eks.: “Ko nummer 1 med 3 prikker i panden, prikker ko nummer 2 med 3 prikker i panden”. Herefter er det ko nummer 2´s tur til at kalde én af de andre på samme måde. Siger man forkert mister man en prik, og udfordringen er nu, at alle husker hvor mange prikker, hver især har tilbage. Den sidste med prikker tilbage vinder.

Nummerplade sætninger

Hold øje med bilnummerpladerne og brug bogstaverne derfra som begyndelsesbogstaver i en sætning. F.eks. KP = Kameler prutter

Disse 5 skattejagter fungerer som en slags bingo, hvor børnene skal krydse felter af, for hver ting de finder på deres vej. Print og tag dem med når I skal på bytur, i parken, på stranden, i skoven eller i Zoologisk have.

kr. 34,00
Leveres som PDF

Send børnene ud på en spændende skattejagt til Halloween festen. Her skal de løse en række sjove opgaver for at finde frem til skatten. Kan afholdes både inden- og udendørs.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Send børnene i spionskole hvor de bliver uddannet til vaskeægte spioner. Her skal de løse en række sjove og udfordrende opgaver, der vil teste deres evner inden for kodeknækning og problemløsning. Vores spion skattejagt er den perfekte måde at give børnene en sjov og lærerig oplevelse.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Splitte mine bramsejl, vi skal have bordet det skib og sendt alle landkrabber ud på et spændende pirateventyr for at finde en længe skjult skat. Så du kan godt gå i gang med at rigge sejlene, for børnene skal have en piratfest med en skattejagt, de sent vil glemme.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Læg en sjov vittighed i madpakken til dit skolebarn, der måske netop har lært at læse. Disse 40 madpakkesedler motiverer og indbyder til at læse højt for sidekammeraten. Hent ned, print og giv ungerne noget at more sig over i spisefrikvarteret.

kr. 42,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til festen målrettet børn fra ca 4 år. Forsiden tilpasser du selv med festens anledning og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF