Underholdning til køreturen

Hvornår er vi der? Hvem kender ikke til børn, der keder sig på bagsædet når bilturen bliver for lang. Her finder du mange gode ideer til at underholde børnene på den lange køretur.

Kilometer poser

Forbered papirsposer med ting, som gives til børnene hver 40, 80, eller 120 km. På den måde kan de følge med i hvor langt I er nået og samtidig se frem til løbende underholdning i form af f.eks. legetøj, små spil, opgaver, klistermærker eller noget vedrørende turen, som i kan tale om. Supplér også gerne med snacks som f.eks. slikkepinde, rosiner, kiks, frugt, figenstænger eller popcorn. Få flere ideer her på siden til, hvad du kan fylde i poserne.

Opgaver for 6 årigeOpgaver og spil for 6-7 årige – Print Selv
Dette aktivitetshæfte er spækket med sjove opgaver og spil I kan hygge jer med sammen eller hver for sig, og er alletiders underholdning til den stille stund i ferien.

Hav den klar i tasken til regnvejrsdagen i sommerhuset eller til ventetiden i restauranten.

KØB OG MODTAG MED DET SAMME

Bilbingo

Dette er den perfekte underholdning til den lange køretur med børn. Spillet følger de grundlæggende regler for klassisk Bingo, hvor børnene skal krydse felter af for hver ting de spotter undervejs på køreturen.

Giv eventuelt en lille præmie for hver række de udfylder, og lad dem konkurrere indbyrdes med de to forskellige bingo plader.

2 bilbingo plader til print

Skattejagt Flaske

Brug en stor sodavandsflaske eller et stort rent rødkålsglas. Fyld den 2/3 op med ris eller fuglefrø. Put derefter omkring 20-25 små genstande i som sikkerhedsnål, chokoladeknapper, plastikinsekter, knapper, møtrik, bolt, papirklip, mønt, perle, pasta, lille legoklods, og andre diverse legetøjstykker eller ting, du finder derhjemme.

Sæt en seddel på ydersiden af flasken med en liste over tingene, sæt låget stramt på (om nødvendigt lim det fast). Lad børnene skiftes til at rulle flasken rundt i hænderne, indtil de finder det hele. Til større børn kan du male flasken og efterlade små “kighuller”.

Skattejagtflaske til køreturen

13 siders hæfte med lege og spil til køreturen

Dette aktivitetshæfte er lavet specifikt til den lange biltur, og består af opgaver og spil der kan spilles både individuelt og sammen. Enkelte af aktiviteterne inddrager endda alle de medrejsende. I alt 13 sider med spil og sjove aktiviteter lige til at hente ned og printe.

Byg med små skumfiduser og tandstikker

Dette er alletiders underholdning til køreturen, som blot kræver en god bunke mini-skumfiduser og tandstikker, og så er det bare at gå i gang med at lave alle de figurer, I kan komme på.

Måske børnene bliver så optagede, at de glemmer at spise af skumfiduserne ;-).

Byg med skumfiduser på køreturen

Sy kort

Du kan købe disse eller lave dine egne ved at klippe figurer ud i karton og med en hulmaskine lave huller rundt i kanten med ca. 2 centimeters mellemrum. Lad barnet bruge et snørebånd eller et stykke garn med tape viklet omkring den ene ende til at sy hele vejen rundt om dine figurer. Til lidt større børn kan du lave huller med en stor nål eller hultang og lade barnet bruge nål og garn.

Opgaver for 5 årigeOpgaver og spil for børn på 5 år – Print Selv
Her finder du et stort udvalg af opgaver indenfor talforståelse, bogstavlege og problemløsning til dit førskolebarn på 5 år. Sjove opgavebøger til print der er gode at have med på rejsen eller til indendørs underholdning på en regnvejrsdag.

KØB OG MODTAG MED DET SAMME

Sticky Mosaics

Hyggelig og kreativ underholdning til børn fra ca. 4 år. Ved at sætte små klistre mosaikker på numre bliver der skabt et fint motiv. Barnets finmotorik og talfærdigheder bliver styrket og giver samtidig lang tids kreativ underholdning.
Køb sticky mosaics hos Amazon
Køb dem hos Lirum Larum Leg

Rejsespil

Der findes indtil flere spil i rejseudgaver, der ikke fylder særlig meget og samtidig er nemme at sidde med i flyet eller på bagsædet i bilen.
Rejsespil hos Olisan

Kortspil

Spillekort er gode at have med på rejsen fordi de fylder så lidt, og der er et væld af forskellige spil du kan vælge imellem.
Her er en række kortspil vi kan anbefale

Rejse Billetter

Udform nogle “billetter” til rejsen. Giv dit barn en pose med billetter, og hver halve time (eller hver 50 km), skal de give en billet til dig. Når billetterne er væk er turen slut! Dette hjælper små børn til at få en idé om, hvor meget rejsetid, der er tilbage.
Rejsebillet
Hent billetter til print her

Gæt et dyr

I skiftes til at tænke på et dyr og giver de andre ledetråde indtil de kan gætte det. “Jeg tænker på et dyr, der er hvidt og har en sort snude”, eller “Jeg tænker på et dyr uden ben der er sort … “. Kan også bruges til kendte personer, tegneseriefigurer m.m.

Opgaver for 8 årigeOpgaver og spil for børn på 8-9 år – Print Selv
Her kan du hente opgavebøger til print, med opgaver og spil til dit barn fra 8 år. Hæfterne er spækket med sjove opgaver som billedkryds, sudoku, wordsearch, labyrinter og så er der tilmed i hvert hæfte 2-3 spil, der kan spilles med en ven eller forælder.

KØB OG MODTAG MED DET SAMME

A – Å

Vælg et emne som f.eks. navne, dyr eller lande. Hver deltager skiftes så til at nævne et for hvert bogstav i alfabetet. Hvis emnet f.eks. er dyr: Abe, Bavian, Chimpanse, Dromedar o.s.v

Hvilken sang

I skiftes til at nynne eller fløjte en melodi, og de andre skal gætte hvilken det er.

Spis alfabetet

I laver en fælles liste med hvad i gerne vil spise fra A-Å. Hver deltager gentager alt, hvad der indtil videre er sat på listen og tilføjer én ting.
Første person: “Jeg er så sulten, jeg kunne spise en ANANAS”.
Næste person: “Jeg er så sulten, jeg kunne spise en ANANAS og en BANAN” o.s.v.

Regnbue spillet

Sig en farve og få børnene til at finde noget, der har den farve. Få f.eks. de større børn til at finde fem ting med farven og den 2-årige kun én. Pink og lilla er de sværeste!

Stav det

Sig et ord og lad børnene stave det

Ko med prikker

I er alle køer med 3 prikker i panden og med hvert jeres nummer. Første spiller starter med at kalde én af de andre køer, ved først at sige sit eget nummer og derefter hvor mange prikker man har i panden. Eks.: “Ko nummer 1 med 3 prikker i panden, prikker ko nummer 2 med 3 prikker i panden”. Herefter er det ko nummer 2´s tur til at kalde én af de andre på samme måde. Siger man forkert mister man en prik, og udfordringen er nu, at alle husker hvor mange prikker, hver især har tilbage. Den sidste med prikker tilbage vinder.

Nummerplade sætninger

Hold øje med bilnummerpladerne og brug bogstaverne derfra som begyndelsesbogstaver i en sætning. F.eks. KP = Kameler prutter

Disse 5 skattejagter fungerer som en slags bingo, hvor børnene skal krydse felter af, for hver ting de finder på deres vej. Print og tag dem med når I skal på bytur, i parken, på stranden, i skoven eller i Zoologisk have.

DKK 49,00
Leveres som PDF

Send børnene ud på en spændende skattejagt til Halloween festen. Her skal de løse en række sjove opgaver for at finde frem til skatten. Kan afholdes både inden- og udendørs.

DKK 149,00
Leveres som PDF

Tag børnene med i Spionskolen, hvor de selv skal finde en række poster med sjove spion opgaver, der i sidste ende uddanner dem til vaskeægte SPIONER.

DKK 149,00
Leveres som PDF

Dette er alletiders pirat skattejagt til børn, der elsker sjove udfordringer. Her skal de ved alle 9 poster løse en opgave for at finde tallet, der leder til næste spor. Og for at løse opgaverne, skal de i flere tilfælde benytte “Den Hemmelige Piratkode”.

DKK 149,00
Leveres som PDF

Disse madpakkesedler tilføjer lidt sjov til madpakkerne. Du får i alt 40 sedler med vittigheder, der blot skal printes og klippes ud.

Læg én i madpakken til dit skolebarn hver dag og giv ungerne et smil på læben ved frokosttid.

DKK 39,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til festen målrettet børn fra ca 4 år. Forsiden tilpasser du selv i Adobe Reader med festens anledning og dato, før du printer det antal du skal bruge.

DKK 95,00
Leveres som PDF