Udendørs aktiviteter for børn i København

Udendørs aktiviteter for børn i København

Både små og store børn kan nyde godt af de mange udendørs aktiviteter i København. Uanset om det er kultur, natur eller leg, er der noget for alle, der ønsker at tilbringe kvalitetstid med deres børn i denne fantastiske by.

Medbring en skattejagt med sjove opgaver på jeres opdagelsestur igennem det historiske indre København. Med et udprint af denne København Skattejagt og en blyant i hånden vil I få mulighed for at udforske Københavns hyggelige gader på en sjov og lærerig måde. Skattejagten består af et oversigtskort samt 9 poster med sjove opgaver, og turen tager jer med rundt til de mest ikoniske steder i København Indre By. Der belønnes endda med en præmie, hvis I formår at finde frem til det hemmelige ord.

Udendørs aktiviteter for børn i København

Med børn på Københavns Rådhusplads

Rådhuspladsen tjener som knudepunkt for byens aktiviteter, fra politiske begivenheder til kulturelle aktiviteter og offentlig transport. Her kan I udforske de imponerende skulpturer som Lurblæserne, Dragespringvandet og H.C Andersen statuen. Sidstnævnte er netop genstand for den første opgave i København Skattejagten

Rådhuspladsen er naturligvis også hjemsted for det imponerende Københavns Rådhus, hvor I gratis kan komme ind og se rådhushallen. Rådhushallen er en af de mest imponerende dele af bygningen og er kendt for sin smukke indretning og kunstværker. Her kan I se Jens Olsens Verdensur, som er verdens mest præcise analoge urværk.

Der er også ture tilgængelige, hvor I kan udforske mere af rådhusets indre, inklusive de storslåede sale og værelser.

Det er langt fra alle der kender til den, men bag rådhusets tykke mure finder I den idylliske Rådhushave, hvor I kan tage et velfortjent hvil på en bænk ved springvandet. Der er adgang til haven gennem sideporten ved HC Andersen Boulevard eller via rådhuset.

Udendørs skattejagt for børn i København

Slentretur ad Strøget til Gammeltorv og Nytorv

Strøget er hjemsted for et væld af butikker, der tilbyder noget for alle i familien, og i løbet af sommeren er der ofte gadeteaterforestillinger, gøglere og gademusikanter. Den strækker sig fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv og er omgivet af flere pladser og monumenter, der tilføjer kultur og charme til den berømte gågade.

Tager i ruten fra Rådhuspladsen passerer I som noget af det første Gammeltorv, der er en central plads på Strøget med en charmerende atmosfære. Her kan I beundre det flotte Caritas-springvand, og købe en forfriskning i en af byens charmerende telefonkiosker.

Lige ved siden af ligger Nytorv med Domhuset som den mest bemærkelsesværdige bygning på torvet. Den har tidligere fungeret som rådhus og huser nu Københavns Byret. Kig godt på bygningen, den indgår nemlig i opgaven i post nummer 2 i København skattejagten.

Løs en sjov opgave på Frue Plads

Et stenkast fra Strøget ligger Frue Plads omgivet af Vor Frue Kirke og Københavns Universitet. Langs muren til universitet står en række buster af kendte personer, der har været tilknyttet universitet. Disse buster indgår i en spændende opgave i post nummer 3 i København skattejagten.

Udendørs skattejagt for børn i København

Vor Frue Kirke er bestemt også et besøg værd, før I fortsætter turen videre. Inde i den smukke domkirke finder I bl.a. mandsstore skulpturer af Jesus og de tolv apostle.

Trænger I til et hvil, kan I slå jer ned i Ørstedsparken, der ligger i nærheden af Frue Plads. Parken har en smuk sø, hvor I kan betragte dyrelivet. Det er et fredfyldt sted at gå en tur langs søbredden eller blot beundre naturen. Her er også en legeplads, hvor børnene kan slå sig løs.

Rundt om Rundetårn

Rundetårn er en sand perle i hjertet af København, og er en af byens mest ikoniske bygninger. Den blev bygget af kong Christian IV i 1642 og tjente oprindeligt som en kombineret observatorium, bibliotek og kirke. Tårnet er imponerende i sin enkelthed, og er kendt for sin karakteristiske sneglegang, der snor sig opad til udsigtspunktet.

Selv om det bestemt er et besøg værd at komme op i tårnet, behøver I ikke gå indenfor for at finde den 4. post i skattejagten. Den befinder sig udenfor bygningen og består af endnu en opgave, der skal løses for at komme et skridt nærmere præmien.

Hvad gemmer sig på Storkespringvandet?

Amager Torv udgør en del af Strøget og det er her I finder Storkespringvandet, et populært mødested hvor lokale og turister kan nyde det pulserende byliv midt i København. Det er også detaljer på Storkespringvandet I skal bruge for at løse opgaven i den 5. post i København skattejagten.

En kort tur videre til Højbro Plads

Han menes at være grundlægger af København og det er netop statuen af Biskop Absalon på Højbro Plads, der er genstand for opgaven i post nummer 6 i København Skattejagten.

Når I har løst opgaven kan I sætte jer på statuens sokkel, få et hvil, og nyde udsigten til kanalen og Christiansborg Slot. Måske endda prøve at forestille jer livet på pladsen i gamle dage, da den blev benyttet til blomster- og grøntsagsmarked, og hvor bondekoner fra Amager stod og solgte deres høst.

Skattekortet til København Skattejagten

Christiansborg Slotsplads

Kan I tælle hvor mange granitkugler, der ligger på Christiansborg Slotsplads? Bare rolig, det er ikke det, opgaven i skattejagten går ud på, selv om det er her på slotspladsen den 7. post er. Granitkuglerne ligger der for at beskytte Christiansborg samt deltagere i demonstrationer og forsamlinger, og der er i øvrigt 85 af dem.

I kan komme ind på slottet ved at købe billet til De Kongelige Repræsentationslokaler, Ruinerne under Christiansborg, Det Kongelige Køkken og De Kongelige Stalde og så er der gratis adgang til Slotskirken samt til udsigtsplatformen 40 meter oppe i det 106 meter høje slotstårn.

Legepladsen på Nikolaj Plads

Den ombyggede kirke på Nikolaj Plads rummer et moderne kunstmuseum med restaurant og bogbutik. Udenfor kirken finder I en lille legeplads til børn der trænger til et afbræk fra vandring og sightseeing. Det er også her ved legepladsen, I finder den 8. og anden sidste post i København Skattejagten.

Små detaljer på Kongens Nytorv

Udover at være kendt for sin store størrelse, sin travle atmosfære og livlige stemning, er Kongens Nytorv også hjemsted for prominente institutioner som Det Kongelige Teater, D’Angleterre Hotel og Kunsthal Charlottenborg. Det er også her, I skal løse den sidste opgave i skattejagten. Det drejer sig om at finde en detalje, I ellers nok ikke ville lægge mærke til, så det er med at kigge godt efter!

Når alle opgaver i skattejagten er løst, er det blot at finde frem til det hemmelige ord, der giver adgang til en præmie.

Forlæng jeres sightseeing

Har I fulgt skattejagtens rute, har I gået ca. 2,5 kilometer, men København har selvfølgelig meget mere at byde på. I kan vælge at fortsætte videre til det hyggelige Nyhavn, se på vagterne ved Amalienborg og tage turen endnu længere ud til Den Lille Havfrue ved Langelinie.

Vil du have børnene med på en spændende bytur i København, kan du med denne skattejagt sørge for at holde dem engagerede hele vejen. Skattejagten tager jer med på en fantastisk sightseeing i hjertet af København, hvor børnene skal løse en række sjove opgaver undervejs.

kr. 95,00
Leveres som PDF

Pak mobilen væk og tag på en sjov og spændende opdagelsestur igennem det historiske indre København. Med et udprint af denne skattejagt og en blyant i hånden vil I få mulighed for at udforske Københavns hyggelige gader på en sjov og lærerig måde.

kr. 95,00
Leveres som PDF