Trylledej

Trylledej opskrift

Bland 2 kopper mel med 1 kop fint salt og 2 spiseskefulde olie, tilføj derefter 3/4 kop lunkent vand lidt efter lidt. Hvis du ønsker at farve din trylledej, kan du tilsætte et par dråber frugtfarve, eller bruge det du har af farvede fødevarer som f.eks. kakao, kanel, karry eller rødbedesaft.

Ælt trylledejen indtil den har en glat, ensartet konsistens og føles som modellérvoks. Tilføj løbende mere mel eller vand, hvis dejen er henholdsvis for klæbrig eller tør.

Lad dejen hvile en time i køleskabet.

Opbevar din trylledej i en lufttæt beholder. Den kan holde i flere dage, hvis beholderen er forseglet korrekt.

Bondegården opgavebog til børn på 4 år

Er dit barn glad for opgaver og øver sig i at holde på en blyant, vil dette 16 siders opgavehæfte være et sikkert hit. Her er et stort udvalg af sjove opgaver og spil i bondegårdstema.

Brug det til en hyggestund derhjemme eller find det frem som underholdning i situationer, hvor tiden føles lang. Du modtager hæftet straks efter køb som printklar fil.

Læs mere her og køb

Ideer til hvad du kan lave med trylledej

  • Modellér figurer i hånden
  • Rul dejen ud med kagerulle og brug kageudstikkere
  • Form bogstaver og lav hul i toppen, så de kan hænge på en snor
  • Rul nogle perler i hænderne til en perlekæde og brug en tandstik eller en strikkepind til at lave hul igennem
  • Form madvarer til legekøkkenet
  • Form figurer til køleskabsmagneter ved at lime en magnet på bagsiden efter bagning
  • Lav et håndtryk i dejen som efterfølgende bruges til en gipsafstøbning

Bagning af trylledej

Start med at bage dine trylledejsfigurer en time i ovnen på 50 grader. Øg derefter temperaturen med en times interval til henholdsvis 75 grader, 100 grader og til sidst 125 grader. Denne metode mindsker risikoen for at dejen sprækker, men du kan også vælge at bage i 4 timer ved 100 grader. De er færdige når de er hårde og lyder hult når man banker på dem.

Maling af trylledej

Selv om trylledej ikke kan lide fugt, kan det være en god ide for de mindste at male med vandfarver. Det bedste resultat får I dog med akryl- eller hobbymaling. I kan også vælge efterfølgende at give det en gang lak, men sørg for at lade et område bagpå være ulakeret, for at fugt kan trænge ud.

Se også opskriften på modellervoks her

Masser af god underholdning for de 4 årige, med opgaver som prik til prik, labyrinter, find fem fejl og meget mere. Skal blot hentes ned og printes.

kr. 45,00
Leveres som PDF

Masser af god underholdning i prinsesse tema, med opgaver som prik til prik, labyrinter, find fem fejl og meget mere. Skal blot hentes ned og printes.

kr. 45,00
Leveres som PDF