Indendørs aktiviteter for børn

13 sjove indendørs lege og aktiviteter for børn

Er børnene bare ikke til at drive udenfor på de kedelige regnvejrsdage, så er der her en række sjove indendørsaktiviteter til inspiration. De er for børn i forskellige aldre og alle kan være med.

1. Gå på opdagelse

Vælg nogle temaer, såsom mønstre, bogstaver eller farver og gå på jagt omkring i huset. Lad f.eks. børnene finde 3 ting i farven rød eller 4 ting der er firkantede. Lav et skema, og lad dem selv krydse af, for hver ting de har fundet.

Legen er også god til at øve begyndelsesbogstaver. Brug et kamera som f.eks. det, der findes i Ipad’en eller mobiltelefonen. Lad barnet finde og fotografere ting, der begynder med udvalgte bogstaver. For hver ting der er fotograferet, sættes et kryds i skemaet. Kreative løsninger som f.eks. en orange appelsin kan fint gøre det ud for en ting der starter med o.

2. Lav en sjov skattejagt til børnene

Indendørs lege og kreative projekter

Børn elsker en god skattejagt, og du kan nemt og hurtigt forberede den, hvis du køber en færdig skattejagt til print. Skattejagten består af forskellige typer af sjove opgaver, som børnene skal løse for at finde frem til den næste post.

Send børnene afsted enkeltvis eller i hold. Du kan bruge den til børnefødselsdagen, i legegruppen eller blot derhjemme på en helt almindelig dag.

Få også ideer til hvordan du selv arrangerer en skattejagt her.

3. Stopdans

Indendørs lege og kreative projekter

En klassiker. Alt du behøver er musik, og så er det bare med at stå helt stille når musikken sættes på pause. Du kan opfordre børnene til at ”fryse” i sjove positurer eller med sjove ansigter. Brug en bred vifte af musikalske stilarter og tempi. Du kan evt. lade det større barn styre musikken, imens du danser med de små.

4. Indendørs forhindringsbane

Skub møblerne til side og gå i gang med motorik øvelser. Lav en forhindringsbane med hvad du kan finde af ting i hjemmet. Sæt en vasketøjskurv op og brug sammenrullede sokker til at øve kast og nøjagtighed. Tape noget snor eller garn fast til gulvet til en improviseret balancebane. Læg puder og tæpper ud og leg jorden er giftig. Lad børnene kravle over stolen, under bordet og brug et kosteskaft til limbodans. Der er en uendelig mængde muligheder her.

5. Dryp med stearinlys

Find dine stearinrester frem og fyld et plastikbæger, eller en kop, halvt op med vand. Når man drypper stearin i vandet bliver det til små stearin perler, som hænger sammen. Med flere forskellige farver kan man lave små billeder.

Tryk lidt i kanten for at få stearinen fri, når billedet er færdigt.

6. Bowling

Dette er en god måde at genbruge vandflasker på, eller I kan lave jeres egne kegler af karton. Få evt. børnene til at dekorere kartonen, rul og klips dem sammen til et rør. Skriv antal point på hver kegle som en ekstra udfordring. Stil keglerne op for enden af stuen og lav en startlinje af gaffatape i passende afstand fra keglerne. Snup en mellemstor indendørs bold og sæt i gang med at bowle.

7. Skøre historier

Start med en sætning og lad hver person tilføje en sætning efter tur. Læg ud med en til to figurer og et simpelt plot som f.eks. ”En gris og en ko gik til isbutikken”, og lad børnene tage den derfra. Jo skørere, jo bedre! Denne aktivitet er også god til den lange køretur.
Se flere aktiviteter til køreturen her

8. Lav de fineste pynteglas af salt og farvelade

Indendørs lege og kreative projekter

Det her kan børnene få lang tid til at gå med, og så bliver resultatet faktisk ret så dekorativt.

I skal bruge et tomt syltetøjsglas, bolcheglas eller hvad du ellers har indenfor rækkevidde. Lad børnene farve saltet med en pensel dyppet i farvelade for derefter at fylde det lagvis i glassene.

9. Hvad smager det af

Find forskellige madvarer frem og gerne noget, der fordeler sig over de forskellige grundsmage som sødt, surt, salt og bittert. Lad børnene efter tur få bind for øjnene og smage på maden, hvorefter de skal gætte, hvad det er de smager på. Lav evt. et skema, hvor der gives point for hver madvare, der er gættet rigtigt. Tal med børnene om hvilke smage de bedst kan lide og hvad der f.eks. er sødt og sundt, og hvad der er sødt og usundt m.m.

Enhjørning skattejagtENHJØRNING SKATTEJAGT – print selv
Gør jer klar til en magisk enhjørning skattejagt, hvor børnene skal skaffe regnbuens farver tilbage til enhjørningernes dronningerige. Med hjælp fra symbolerne i sporoversigten, skal de finde deres vej til gemmestederne, hvor opgaverne venter på dem.

KØB OG HENT MED DET SAMME

 

10. Rør-og-føl kasse

Find en stor kasse og skær et hul i siden, stort nok til at dit barn kan føre sin hånd igennem. Dekorér evt. kassen med glitter og spørgsmålstegn, hvis du har tid til det.⠀

Et ad gangen sættes forskellige ting ind i kassen som børnene skal gætte hvad er ved kun at føle på det. De kan stille spørgsmål til det, hvis de har brug for det, eller du kan give dem ledetråde. Du kan anvende simple objekter som en pensel, et stykke legetøj, et stykke frugt eller du kan finde nogle mere ulækre ting at røre ved som f.eks. kogt spagetti, smør eller en våd karklud.

11. Huskeleg

Læg 10 forskellige ting på en bakke, eller blot det antal du synes er passende. Er der flere børn til stede, kan de deles op i grupper og dermed i fællesskab huske på flere ting. Læg et viskestykke over tingene så ingen ser dem. Fjern det og lad børnene se på tingene i 30 sekunder. Nu skal de huske hvad de så, og det hold der husker flest ting vinder. Skift indholdet ud, for hvert hold der skal huske.

Spion skattejagtSPION SKATTEJAGT – print selv
Tag børnene med i Spionskolen, hvor de selv skal finde en række poster med udfordrende opgaver, der i sidste ende uddanner dem til vaskeægte SPIONER.

Til denne skattejagt medfølger invitation, fingeraftryksskema og agentskilte lige til at printe.

KØB HER OG HENT MED DET SAMME

12. Så jeres egen karse

Karse er en hurtigt voksende urt. Derfor er det sjovt for børn at dyrke, da de som regel er ivrige efter at se frugterne af deres arbejde så hurtigt som muligt.

I kan bruge en skyllet mælkekarton skåret op på langs, eller blot bunden af den, afhængigt af hvor meget karse I vil så. Dæk bunden til med våd køkkenrulle og læg derefter noget vådt bomuldsvat ovenpå. Lad der være ca. 3 centimeters afstand til toppen af mælkekartonen.

Spred karsefrø på toppen af vattet og tryk det let ned med en finger. Placér karsen en lunt sted med dagslys og sørg for at børnene vander det hver dag, så vattet holdes fugtigt.

Når karsen er vokset til omkring 10 cm, hjælper du børnene med at klippe den, og så er der topping til en lækker æggemad!

Indendørs lege og kreative projekter

13. Smeltet farvekridt

Hvis du har gamle knækkede farvekridt liggende, har du materiale til et spændende DIY projekt! Genbrug de gamle farvekridt ved at gøre dem nye igen. Farvekridtene skal helst være de fedtede af slagsen, for at det virker bedst.

Pil papiret af farvekridtene, læg dem i et enkelt lag i en muffin form, og sæt dem til smeltning i ovnen i ca. 10 minutter. Lad dem derefter afkøle. Læg dem i fryseren et stykke tid, for at gøre det lettere at få dem fri af muffinformen og wupti, så har du nye fine runde farvekridt.

Bemærk, at når farvekridtene kommer direkte fra fryseren, farver de ikke så godt. Varm dem først op i hænderne.

Se flere aktiviteter her

Masser af god underholdning i prinsesse tema, med opgaver som prik til prik, labyrinter, find fem fejl og meget mere. Skal blot hentes ned og printes.

kr. 45,00
Leveres som PDF

Masser af god underholdning i Superhelte tema, med opgaver som prik til prik, labyrinter, find fem fejl og meget mere. Skal blot hentes ned og printes.

kr. 45,00
Leveres som PDF

Send børnene ud på en spændende skattejagt til Halloween festen. Her skal de løse en række sjove opgaver for at finde frem til skatten. Kan afholdes både inden- og udendørs.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Send børnene i spionskole hvor de bliver uddannet til vaskeægte spioner. Her skal de løse en række sjove og udfordrende opgaver, der vil teste deres evner inden for kodeknækning og problemløsning. Vores spion skattejagt er den perfekte måde at give børnene en sjov og lærerig oplevelse.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Splitte mine bramsejl, vi skal have bordet det skib og sendt alle landkrabber ud på et spændende pirateventyr for at finde en længe skjult skat. Så du kan godt gå i gang med at rigge sejlene, for børnene skal have en piratfest med en skattejagt, de sent vil glemme.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Læg en sjov vittighed i madpakken til dit skolebarn, der måske netop har lært at læse. Disse 40 madpakkesedler motiverer og indbyder til at læse højt for sidekammeraten. Hent ned, print og giv ungerne noget at more sig over i spisefrikvarteret.

kr. 42,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til festen målrettet børn fra ca 4 år. Forsiden tilpasser du selv med festens anledning og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF