10 gode tips til underholdning af børn til fest og bryllup

Større fester kan være en udfordring for børn med meget energi og knap så meget tålmodighed. Og hvis det er en udfordring for børnene, er der ofte kort vej til, at det kan mærkes hos forældrene. Så hvis du skal holde en fest, hvor både børn og voksne er inviteret, kan det være en god idé at planlægge nogle sjove børneaktiviteter.

I rollen som vært er der rigeligt at se til i løbet af en fest, så med mindre du kan alliere dig med en af gæsterne til at stå for lidt aktiviteter for børnene, så er det en stor hjælp på forhånd at have tænkt over og planlagt noget, de ikke behøver voksenhjælp til.

Find inspiration i nedenstående 10 forslag, der med garanti vil holde børnene godt beskæftiget.

1. Sjov ved børnebordet

Hvis der er flere børn med til festen og de er gamle nok til det, kan du placere dem ved samme bord. Børnebordet kan du beklæde med en dug i kraftigt papir, som de kan dekorere med farvekridt og farveblyanter. Læg eventuelt to lag papir, så de kan klippe deres tegninger ud af det øverste lag.

Du kan tilmed sørge for en særlig børnemenu og et dessertbord, hvor de selv kan blande en pose med slik og lækkerier.

2. Opgavehæfter til underholdning ved bordet

Disse print-selv aktivitetsbøger vil være et stort hit hos børnene. De holder dem godt beskæftiget under den ofte lange middag med festtaler, sange og underholdning. Hæfterne består af 13 opgaver med masser af mulighed for farvelægning samt 3 spil, der kan spilles med sidemanden. De fås i to udgaver til de henholdsvis mindre og lidt større børn, og forsiden kan du selv tilpasse før print med anledning og dato.
Find opgavehæfterne her i både bryllups-, barnedåbs, konfirmations og festudgave

Underholdning til fest, bryllup og konfirmation

Underholdning af børn til bryllup

3. Det kreative hjørne

Børn elsker at være kreative, så hvis du arrangerer et lille område med modellérvoks, piberensere, perler, karton, klistermærker, sakse, lim, farveblyanter og hvad du ellers kan komme på af ting der sætter fantasien i gang, vil det helt sikkert vække lykke.

De kan lave perlekæder og DIY masker til en selfie. Og hvad med at lade dem designe en brudekjole til bryllupsfesten, pynte en kage eller lave lykønskningskort til værterne.

4. Lav et område med brætspil og puslespil

En alletiders “ice-breaker” for børn der ikke kender hinanden i forvejen, er at sætte sig sammen om et spil Matador eller Sequence. Sørg for at der er spil målrettet alle aldersgrupper repræsenteret ved festen. Et spil kort er f.eks. velegnet til alle aldre.

5. Udendørs aktiviteter

Er vejret godt og holder du festen et sted med adgang til et udendørs område, hvor børnene kan lege, kan du hjælpe dem godt i gang ved at placere lidt forskelligt legetøj og spil som f.eks. hula hop ringe, stylter, gadekridt, bolde, twister og bowling. Er området stort så overvej også drager, kongespil, badminton, strandtennis, stangtennis og hvad du ellers kan finde i dit haveskur eller låne fra naboens have.

6. Film og spillekonsoller

Opret et område eller et lokale til en lille biograf. Tilføj behagelige puder, sækkestole, madrasser og stole og sæt en film på. Du kan endda udlevere miniposer med popcorn. Dette er oplagt til sidst på aftenen, hvor børnene har brug for lidt afslapning inden sengetid.

Du kan også bruge området til spillekonsoller eller sætte karaoke op for dem.

7. Photo booth

Lav en photo booth med tonsvis af udklædningstøj og foto rekvisitter. Medtag genstande som sjove hatte, fjerboas, overskæg på pinde og ballerinaskørter. Stil et stativ op med en tablet eller smartphone som kamera. Du kan læse mere om hvordan du gør her.

Underhold børnene til festen

8. Godteposer

Lav en godtepose til hver af dine små gæster med aldersrelaterede ting og lækkerier. Disse behøver ikke koste en formue, da du kan finde masser af billige ting i f.eks. Tiger og Søstrene Grene. Her er en liste med eksempler på hvad du kan putte i:

  • Snacks
  • Juice brikker
  • Mini puslespil
  • Legetøj
  • Sæbebobler
  • Knæklys

9. Ballondyr og ansigtsmaling

Afhængigt af størrelsen og omfanget af din fest og dit budget, kan du overveje at hyre en professionel til at underholde børnene. Klovne, tryllekunstnere, ansigtsmalere, ballonartister og andre børnevenlige entertainere kan skabe en mindeværdig begivenhed for både børn og voksne.

10. Dans dans dans

Hvis der skal danses til festen, så overvej at lade børnene være med på deres præmisser. Du kan eventuelt klargøre en børnetilpasset afspilningsliste, der bruges i forbindelse med f.eks. en stopdans eller stoledans m.m. Det er en oplagt mulighed for børn og voksne at feste sammen, og kan bruges til at lokke de voksne i gang på dansegulvet.

Rigtig god fest!

21 sider med opgaver og spil til festen målrettet børn fra ca 4 år. Forsiden tilpasser du selv med festens anledning og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til festen målrettet børn fra ca 8 år. Forsiden tilpasser du selv med festens anledning og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til bryllupsbordet målrettet børn fra ca 4 år. Forsiden tilpasser du selv med brudeparrets navne og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til bryllupsbordet målrettet børn fra ca 8 år. Forsiden tilpasser du selv med brudeparrets navne og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF

Tilføj disse små opgavehæfter ved børnenes tallerkner ved borddækningen til konfirmationen. Hæftet består af 21 sider med alletiders underholdning for børnene ved bordet.

kr. 95,00
Leveres som PDF

Læg sjove opgavehæfter ved siden af børnenes tallerkner ved borddækningen til konfirmationsfesten. Dette aktivitetshæfte sørger for god underholdning til børnene under den lange middag.

kr. 95,00
Leveres som PDF

Læg små opgavehæfter på konfirmationsbordet ved siden af børnenes tallerkner. Dette hæfte er målrettet børn fra ca 8 år og består af 21 sider med masser af god underholdning.

kr. 95,00
Leveres som PDF

Her er den uundværlige underholdning til børnene du bør tilføje borddækningen ved konfirmationen. Læg et sjovt lille opgavehæfte ved siden af børnenes tallerkner, som de kan hygge sig med ved festen.

kr. 95,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til barnedåben målrettet børn fra ca 4 år. Forsiden tilpasser du selv med barnets navn og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF

21 sider med opgaver og spil til barnedåben målrettet børn fra ca 8 år. Forsiden tilpasser du selv med barnets navn og dato, før du udskriver det antal du skal bruge.

kr. 95,00
Leveres som PDF