10 års fødselsdag

10-års fødselsdag

Dit barns første runde fødselsdag skal fejres med manér, og leder du efter gode idéer til en uforglemmelig fest, er du kommet til det helt rigtige sted, for vi har masser forslag til aktiviteter til dit barns 10-års fødselsdagsfejring.

I en alder af 10 år ved enhver dreng og pige, hvad de kan lide og vil gerne have indflydelse på hvordan festen skal foregå, så sørg for at inddrage fødselaren, når der skal planlægges.

Rækker budgettet ikke til en tur i bowlinghallen med vennerne, trampolinparken eller nogle af de andre spændende ting man kan lave ude i byen på sin 10 års fødselsdag, så kan det faktisk være lige så hyggeligt og sjovt at fejre det derhjemme med nogle seje aktiviteter.

De fleste børn synes, det er fedt med en pyjamasfest, så overvej at invitere til overnatning i forlængelse af festen. Den helt enkle model kunne være en filmaften med tilhørende snacks før de kravler i soveposen. Overnatning eller ej så overvej også at sætte gang i nogle flere aktiviteter.

Skattejagt til 10-års fødselsdag

Gæt og grimasser

Her skal børnene gætte ord, personer eller hele sætninger, som skrives på en seddel der foldes sammen og lægges i en skål. Deltagerne opdeles i hold som skiftes til at trække en seddel og mime det, der står på sedlen. Personen der mimer skal få de andre på holdet til at gætte sætningen eller ordet på tid. Gættes det ikke, kan det andet hold opnå point med et rigtigt gæt.

Skattejagt

Man kan aldrig blive for gammel til en underholdende og udfordrende skattejagt. Har du nok at se til med forberedelser til festen – kan du med fordel købe en færdig skattejagt.

I denne skattejagt til de 10 årige skal børnene agere detektiver og finde frem til skurken, der har stjålet klassens kage. De skal i fællesskab løse en række sjove opgaver, der udelukker de mistænkte én efter én.

Skattejagt til 10-års fødselsdag

Du skal blot printe skattejagten, placere posterne og sætte spillet i gang og så selvfølgelig sørge for en belønning/skat.

Se også vores naturskattejagt til 10-årige, som med fordel kan arrangeres udendørs

Kryds og bolle stafet

Måske din 10-årige elsker at lege og konkurrere, for så er der også råd for det. Kan I komme udenfor, så sæt gang i en leg hvor børnene får pulsen op. I en kryds og bolle stafet skal børnene være hurtige både i hovedet og i benene.

Børnene dyster i to hold og i god afstand fra en kryds og bolle spilleplade, som kan formes af grene, tov eller kosteskafte. Fra hvert hold løber man på skift ned for at lægge eller flytte en brik på pladen. De tre første fra holdet placerer brikkerne og de efterfølgende flytter egne brikker for at opnå 3 på stribe eller spærre for de andre. Første hold der får 3 på stribe vinder.

Brug tennisbolde og fjerbolde som brikker eller hvad du ellers har ved hånden så som karklude, papkrus eller sten.

Kryds og bolle stafet til 10-års fødselsdag

Spil med knæklys

Er der stadig gang i festen ved mørkets frembrud så sluk lyset og udlevér knæklys, der sættes sammen til ringe. Brug disse lysende ringe som kasteredskaber i et klassisk spil ringkast. Tape knæklys til pindene på et ringspil eller fyld nogle vandflasker med et lysende knæklys inden i. Lav derefter en streg med malertape på gulvet et par meter væk. Få gæsterne til at stå bag linjen og kaste knæklysringene mod målet.

I kan også bruge knæklys til at danne en ring på størrelse med en hulahopring. Hæng ringen i en snor i loftet eller fra en gren i haven. Placér et knæklys inde i en ballon og pust den op. Lad to deltagere stå på hver sin side af “hulahopringen” og sende ballonen frem og tilbage gennem ringen. Når den rammer jorden, er det tid for to nye deltagere at prøve.

Pynt kagerne

Før kagen spises kan børnene jo selv få fornøjelsen af at pynte den. Bag i forvejen et par cup-cakes til hver af festdeltagerne, og udlevér kagekrymmel i alle afskygninger, pynteflag I eventuelt selv printer og limer på tandstikker, smeltet chokolade, glasur i forskellige farver og fondant med tilhørende udstikkere. Kun fantasien sætter grænser og man kan tilmed lave det til en kagepyntningskonkurrence med præmie.

Cup cakes til 10-års fødselsdag

Chokolade fondue

Dette er alletiders idé, hvis du ønsker at servere snacks i den sunde ende. Godt nok skal den sunde frugt dyppes i chokolade… men alligevel. Sikkert er det at børnene vil synes om at spidde vindruer, jordbær, ananastern og bananskiver fra fad, hvorefter det dyppes i en omgang lækkert smeltet chokolade. Sørg for at smelte både hvid-, mælke- og mørk chokolade så der er for enhver smag. Supplér også gerne med vingummi og skumslik til fadet hvis du synes.

Mix en cocktail

Til en rigtig fest skal der være cocktails! Og eftersom det er en børnefest, er det nok bedst at undlade alkohol. Men hvad er mere festligt end en farverig drink pyntet med sukkerkant, bær og paraplyer, og så oven i købet fremstillet af ungerne selv. Hele processen vil være sjov og underholdende for dem, dog kræver det lidt forberedelse.

Sørg for at have Isterninger, sugerør, glas og drinkspynt klart foruden ingredienserne til hvad I ellers bestemmer jer for at lave af cocktails.

Hvem har stjålet kagen, der skulle have været med til klassens time? Vær med til at løse mysteriet, hvor en række mistænkte kagetyve bliver udelukket én efter én, i en sjov og udfordrende skattejagt hvor opgaverne skal løses på ægte detektivmanér. Modtag med det samme og print.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Bliv klogere på dyrene i vores natur med denne færdige skattejagt, hvor børnene skal lægge hovederne i blød i jagten på en skumfidustyv. Ved at løse en række sjove opgaver, skal de udelukke de mistænkte dyr ét efter ét for til sidst at finde frem til synderen. Modtag med det samme og print.

kr. 155,00
Leveres som PDF