Skøre 8’ere

Dette spil minder lidt om UNO og egner sig godt til de små, der endnu er ved at lære spillekortene at kende. Det kan spilles af 2 eller flere spillere med et standard sæt spillekort.

Antal spillere: 2+
Spillets mål: Vær den første spiller til at komme af med alle dine kort.

Del 5 kort ud til hver spiller (eller 7 kort hvis der kun er 2 spillere). Resten af kortene placeres i en bunke på bordet med billedsiden nedad. Det øverste kort vendes og placeres ved siden af.

Superhelte skattejagtSend ungerne ud på en spændende skattejagt fuld af sjove aktiviteter. Køb og print med det samme.

Se flere udgaver her

 

Spilleren til venstre for kortgiveren starter. Han skal enten spille et kort ved at lægge ovenpå det vendte kort, eller trække et fra bunken. Derefter er det næste spillers tur i rækkefølgen med uret.

For at spille et kort skal det matche enten nummeret eller kuløren på det vendte kort på bordet. Hvis f.eks. kortet på bordet er en spar 6, kan spilles enten en 6’er eller en hvilken som helst spar. Hvis det er en hjerter konge, kan spilles en hvilken som helst konge eller hjerter.

8’ere er “jokere” og kan spilles på alle kort. Spiller man en 8’er bestemmer man kuløren, der skal spilles næst. F.eks. hvis du spiller en 8’er kan du sige “klør”, og den næste spiller skal spille en klør. Hvis han ikke kan spille en klør, skal han trække et kort fra bunken.
Tip: Gem dine 8’ere til du ikke har andre kort at spille.

Den første der kommer af med alle sine kort vinder!

Variationer:
Få strafpoint for de kort du har tilbage på hånden efter en anden har vundet. Billedkort tæller for 10 point, 8’ere for 50 point, og alle andre kort tæller for deres værdi. Fortsæt med at spille til den første har fået 500 strafpoint. Er der yngre spillere kan strafpointene evt. udgøre antal kort på hånden.

UNO eller Sidste kort: Når en spiller kun har ét kort tilbage på hånden skal det annonceres. Glemmes det inden den næste person spiller et kort, skal vedkommende trække et kort fra bunken.

Lær at skrive alle alfabetets bogstaver. I dette print-selv hæfte gennemgås bogstavernes skriveretning og giver barnet mulighed for at øve sig i at skrive og lære nye ord.

kr. 39,00
Leveres som PDF