Børnefødselsdag

7 gode tips til børnefødselsdagen

At arrangere en børnefødselsdag kan være en både sjov og skræmmende opgave, men det behøver ikke være så svært. De fleste børn er glade og tilfredse hvis fødselsdagen indeholder noget lækkert mad, en enkelt aktivitet og mulighed for fri leg. Vigtigst af alt er, at det skal være sjovt!

Disse syv tips hjælper dig med at planlægge en fødselsdagsfest, der vil være mindeværdig af alle de rigtige grunde.

1. Vælg et tema til børnefødselsdagen

Selv om et festtema ikke er afgørende for en god fødselsdagsfest, kan det gøre det nemmere for dig at planlægge arrangementet. Selv små fester kan være ekstra mindeværdige, når du vælger det rigtige tema, og der er masser af festtemaer at vælge imellem, der passer til både drenge og piger.

Den bedste måde at vælge et tema er at starte med at se på, hvad dit barn interesserer sig for. Hvilke sportsgrene kan de lide at dyrke? Er der bestemte dyr de er tiltrukket af? Er der bestemte film eller serier, de elsker at se. Hvad kan de lide at lave udendørs og er der legetøj de bare ikke kan undvære? Lav en liste med idéer, og se om der er noget der skiller sig ud som tema til børnefødselsdagen.

Her er nogle bud på populære temaer:

Tema til børnefødselsdagen - superhelte

2. Lav en gæsteliste og send invitationer ud

Deler I invitationerne ud i klassen eller børnehavegruppen, bør I invitere enten alle eller dem af samme køn, for at ingen skal føle sig ekskluderet. Vær dog altid obs på at følge institutionens/skolens regler, hvis de har en politik omkring børnefødselsdage.

Hvis dit barn foretrækker et lille selskab, kan I nøjes med at invitere de nærmeste venner, som jo også kan være fra familien, fra fodboldholdet, naboer eller lignende. Det er vigtigt at afstemme med fødselaren, hvad det er for en fødselsdag de har lyst til at holde. Ikke alle bryder sig om at være centrum for mange gæster.

Mange vælger at sende en invitation digitalt til forældrene nogle uger i forvejen, så de kan krydse af i kalenderen i god tid. Men børnene skal også have deres egen invitation og gerne flot illustreret indenfor det valgte tema. Med vores færdige skattejagter følger en flot invitation, du selv kan redigere før print.

Lav en gæsteliste I kan krydse af efterhånden som invitationerne bliver lavet og sendt. På den måde bliver ingen glemt.

3. Beslut jer for hvor fødselsdagen skal foregå

Skal der mange med til festen og er pladsen trang derhjemme, kan I holde børnefødselsdagen ude. Nogle steder tilbyder de at stå for hele festen, så I slipper for madlavning og oprydning. Det kunne f.eks. være legelandet, bowlinghallen, svømmehallen eller den lokale sportshal. En sådan fødselsdag ligger ikke i den billige ende, men holder I festen sammen med en anden fødselar, kan udgifterne holdes nede.

Det kan godt være I kommer på arbejde, hvis I vælger at holde børnefødselsdagen derhjemme, men det er noget ganske særligt for fødselaren at kunne invitere sine venner hjem og vise sine omgivelser frem.

Beslut jer for I hvilket leje I orker at være med, og sørg for at planlægge festen derefter. Hvad enten I bager den perfekte lagkage eller bestiller en kagemand hos bageren, vil børnene hygge sig lige godt.

Børnefødselsdag udenfor

Der er ingen garantier for, at det holder tørvejr på dagen, men en fest i haven vil for mange være at foretrække. Så hvis det er den rigtige tid på året og vejret arter sig, er der masser af gode grunde til at hive selskabet udenfor. Underhold børnene med nogle sjove udendørslege og konkurrencer og så er en skattejagt rundt i haven noget alle børn vil elske.

Er havebordet for lille til selskabet når maden skal serveres, så arrangér nogle tæpper til en hyggelig picnic og sørg for at det er nemt at spise maden med fingrene.

4. Hvor lang tid skal festen vare?

Jo ældre børnene er, jo længere tid kan fødselsdagen vare, men for mindre børn er 2-3 timer passende. Herefter bliver de trætte og konflikter kan opstå.

5. Aktiviteter til børnefødselsdagen

Nogle vil helst bare lege frit, men det er en god idé at have mindst én aktivitet til fødselsdagen, der samler hele børneflokken til fælles leg. Er vejret godt, er der flere muligheder for udendørs lege som f.eks. kartoffelløb, sækkevæddeløb og tagfat. Foregår festen indendørs kan man sætte gang i en stopdans, ballondans eller snørrebåndskonkurrence.

En sjov skattejagt er et hit for børn i alle aldre, og så kan den tilmed laves så den følger fødselsdagstemaet. Se vores færdige skattejagter til henholdsvis spionfesten, enhjørningfesten, piratfesten m.fl.

Læs mere her hvis du mangler aktiviteter til 10-års fødselsdagen

6. Mad til børnefødselsdagen

Hvad I skal servere afhænger af tidspunktet for festen og hvor meget I ønsker at brilliere i køkkenet. Fødselsdagsboller og kage er det traditionelle valg til et eftermiddagsarrangement. Bliver børnene inviteret til frokost kan man servere sandwiches, minipizzaer, pølsehorn eller lasagne alt efter hvad fødselaren kunne tænke sig.

Har I valgt et fødselsdagstema, så sørg gerne for at lave noget der følger temaet. Det kan holdes helt enkelt med f.eks. frugtspyd i alle regnbuens farver til enhjørningfesten, små piratflag på pølsehornene til piratfesten eller man kan gå all-in og pynte prinsesselagkagen flot og kreativt med fondant.

Mad til børnefødselsdagen

7. Pynt til børnefødselsdagen

Man kan gøre enhver børnefødselsdag festlig med balloner, flagranker, guirlander og så kan man altid supplere med festlige muffinsforme, kage toppers, konfetti og flotte servietter. Er børnefødselsdagen med tema, er der god mulighed for at købe pynt, der relaterer sig dertil, med mindre I vælger selv at lave det.

Overvej at lægge en papirsdug på bordet i stedet for yndlingsdugen, og læg farvekridt ved tallerknerne så børnene kan dekorere den.

Hvem har stjålet kagen, der skulle have været med til klassens time? Vær med til at løse mysteriet, hvor en række mistænkte kagetyve bliver udelukket én efter én, i en sjov og udfordrende skattejagt hvor opgaverne skal løses på ægte detektivmanér. Modtag med det samme og print.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Velkommen til spionskolen for særligt lærenemme børn. Nu skal de særligt udvalgte igennem en række udfordrende opgaver, der vil teste deres evner inden for kodeknækning og problemløsning. Med denne skattejagt vil børnene føle sig som rigtige agenter, i en sjov leg hvor de skal samarbejde og tænke kreativt.

kr. 155,00
Leveres som PDF

Send børnene i spionskole hvor de bliver uddannet til vaskeægte spioner. Her skal de løse en række sjove og udfordrende opgaver, der vil teste deres evner inden for kodeknækning og problemløsning. Vores spion skattejagt er den perfekte måde at give børnene en sjov og lærerig oplevelse.

kr. 155,00
Leveres som PDF