Underholdning til køreturen
Hvornår er vi der? Hvem kender ikke til børn, der keder sig på bagsædet når bilturen bliver for lang. Her finder du mange gode ideer til at underholde børnene på den lange køretur.
Kilometer poser
Forbered papirsposer med ting, som gives til børnene hver 40, 80, eller 120 km. På den måde kan de følge med i hvor langt I er nået og samtidig se frem til løbende underholdning i form af f.eks. legetøj, små spil, opgaver, klistermærker eller noget vedrørende turen, som i kan tale om. Supplér også gerne med snacks som f.eks. slikkepinde, rosiner, kiks, frugt, figenstænger eller popcorn. Læs videre og få flere ideer til hvad i kan fylde i poserne.
Lege og spil til køreturen – 27 siders print-selv hæfte
Dette aktivitetshæfte er lavet specifikt til den lange biltur, og består af opgaver og spil der kan spilles både individuelt og sammen. Enkelte af aktiviteterne inddrager endda alle de medrejsende.
I alt 27 sider med sjove lege, opgaver og spil til den lange biltur lige til at hente ned og printe.
Skattejagt Flaske
Brug en stor sodavandsflaske eller et stort rent rødkålsglas. Fyld den 2/3 op med ris eller fuglefrø. Put derefter omkring 20-25 små genstande i som sikkerhedsnål, chokoladeknapper, plastikinsekter, knapper, møtrik, bolt, papirklip, mønt, perle, pasta, lille legoklods, og andre diverse legetøjstykker eller ting, du finder derhjemme.
Sæt en seddel på ydersiden af flasken med en liste over tingene, sæt låget stramt på (om nødvendigt lim det fast). Lad børnene skiftes til at rulle flasken rundt i hænderne, indtil de finder det hele. Til større børn kan du male flasken og efterlade små “kighuller”.
Bilbingo
Dette er den perfekte underholdning til den lange køretur med børn. Spillet følger de grundlæggende regler for klassisk Bingo, hvor børnene skal krydse felter af for hver ting de spotter undervejs på køreturen.
Giv eventuelt en lille præmie for hver række de udfylder, og lad dem konkurrere indbyrdes med de to forskellige bingo plader.
Byg med små skumfiduser og tandstikker
Dette er alletiders underholdning til køreturen, som blot kræver en god bunke mini-skumfiduser og tandstikker, og så er det bare at gå i gang med at lave alle de figurer, I kan komme på.
Måske børnene bliver så optagede, at de glemmer at spise af skumfiduserne ;-).
Sy kort
Du kan købe disse eller lave dine egne ved at klippe figurer ud i karton og med en hulmaskine lave huller rundt i kanten med ca. 2 centimeters mellemrum. Lad barnet bruge et snørebånd eller et stykke garn med tape viklet omkring den ene ende til at sy hele vejen rundt om dine figurer. Til lidt større børn kan du lave huller med en stor nål eller hultang og lade barnet bruge nål og garn.
Opgaver og spil for 6-7 årige – Print SelvDette aktivitetshæfte er spækket med sjove opgaver og spil I kan hygge jer med sammen eller hver for sig, og er alletiders underholdning til den stille stund i ferien.
Hav den klar i tasken til regnvejrsdagen i sommerhuset eller til ventetiden i restauranten.
Kortspil
Spillekort er gode at have med på rejsen fordi de fylder så lidt, og der er et væld af forskellige spil du kan vælge imellem.
Her er en række kortspil vi kan anbefale
Rejse Billetter
Giv dit barn en pose med billetter, og bed dem om en billet fra posen hver halve time eller hver 50 km. Når billetterne er væk er turen slut! Dette hjælper små børn til at få en idé om, hvor meget rejsetid der er tilbage.
Gæt et dyr
I skiftes til at tænke på et dyr og giver de andre ledetråde indtil de kan gætte det. “Jeg tænker på et dyr, der er hvidt og har en sort snude”, eller “Jeg tænker på et dyr uden ben der er sort … “. Kan også bruges til kendte personer, tegneseriefigurer m.m.
Opgaver og spil for børn på 8-9 år – Print SelvHer kan du hente opgavebøger til print, med opgaver og spil til dit barn fra 8 år. Hæfterne er spækket med sjove opgaver som billedkryds, sudoku, wordsearch, labyrinter og så er der tilmed i hvert hæfte 2-3 spil, der kan spilles med en ven eller forælder.
A – Å
Vælg et emne som f.eks. navne, dyr eller lande. Hver deltager skiftes så til at nævne et for hvert bogstav i alfabetet. Hvis emnet f.eks. er dyr: Abe, Bavian, Chimpanse, Dromedar o.s.v
Hvilken sang
I skiftes til at nynne eller fløjte en melodi, og de andre skal gætte hvilken det er.
Spis alfabetet
I laver en fælles liste med hvad i gerne vil spise fra A-Å. Hver deltager gentager alt, hvad der indtil videre er sat på listen og tilføjer én ting.
Første person: “Jeg er så sulten, jeg kunne spise en ANANAS”.
Næste person: “Jeg er så sulten, jeg kunne spise en ANANAS og en BANAN” o.s.v.
Regnbue spillet
Sig en farve og få børnene til at finde noget, der har den farve. Få f.eks. de større børn til at finde fem ting og den 2-årige kun én. Pink og lilla er de sværeste!
Stav det
Sig et ord og lad børnene stave det
Ko med prikker
I er alle køer med 3 prikker i panden og med hvert jeres nummer. Første spiller starter med at kalde én af de andre køer, ved først at sige sit eget nummer og derefter hvor mange prikker man har i panden. Eks.: “Ko nummer 1 med 3 prikker i panden, prikker ko nummer 2 med 3 prikker i panden”. Herefter er det ko nummer 2´s tur til at kalde én af de andre på samme måde. Siger man forkert mister man en prik, og udfordringen er nu, at alle husker hvor mange prikker, hver især har tilbage. Den sidste med prikker tilbage vinder.
Nummerplade sætninger
Hold øje med bilnummerpladerne og brug bogstaverne derfra som begyndelsesbogstaver i en sætning. F.eks. KP = Kameler prutter